Personvernerklæring

Personvernerklæring og opplysninger om bruk av informasjonskapsler (cookies).

 Denne personvernerklæringen forteller hvordan Klaravik AS (org.nr 917910960) samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger. Klaravik AS er behandlingsansvarlig.

Hvorfor samler Klaravik AS inn dine personopplysninger?
Klaravik samler inn dine personopplysninger for å kunne tilby våre tjenester. Vi samler også inn data for å kunne presentere relevant markedsføring for vår målgruppe. Personopplysninger hjelper også oss å svare best mulig på dine henvendelser, samt å sørge for at budrundene foregår etisk riktig.

Hvilke personopplysninger behandles?
Hvilke type personopplysninger som samles inn varierer avhengig av hvilke type kontakt vi har med deg, og om du er et selskap eller en privatperson. Alle som ønsker å delta i våre budrunder må registrere seg som kjøper og registrer seg da med kontaktinformasjon og påloggingsdetaljer. Alle våre oppdragsgivere (selgere) må registrere seg med firmaopplysninger og påloggingsdetaljer.

Klaravik AS samler inn følgende opplysninger om deg, avhengig av hvilken rolle du har:
Som kjøper/budgiver som privatperson samler vi inn følgende: Fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer,  fødselsdato,  e-postadresse, IP-adresse. Samt dine innloggingsopplysninger.
Som kjøper/budgiver som selskap samler vi inn følgende: Navn, adresse, telefonnummer, organisasjonsnummer, e-post og IP-adresse. Samt dine innloggingsopplysninger.
Disse opplysningene samles inn for å kunne fullføre vår tjeneste mot deg. 
Vi samler inn tilsvarende informasjon om du er et selgende selskap, samt da kontonummer for å kunne gjøre utbetalinger i henhold til avtale.

Det er frivillig å oppgi personopplysninger til oss, men dersom du velger å la være er det mulig vi ikke kan gi deg tilgang til våre tjenester som for eksempel legge inn bud eller selge objekter.

Hvor lenge lagrer vi dine data?
Klaravik lagrer dine personopplysninger om deg som registrert oppdragsgiver så lenge det finnes en relasjon eller det er nødvendig for de formål som står beskrevet i denne policyen. Klaravik kan slette eller anonymisere dine opplysninger om ikke annen norsk eller europeisk lov, domstol, eller myndigheter sier noe annet. Opplysningene slettes av systemadministratoren. Opplysningene som samles inn når du kontakter oss lagres så lenge du er kunde hos oss, for at vi skal kunne tilby deg tjenesten vår i full grad. Ved avslutning av kundeforholdet kan vi lagre opplysningene basert på interesseavveing som bevismateriell i tilfelle det skulle oppstå problemer. Sletting av data skjer hvis kunden tar kontakt og formidler dette ønske. Sletting innfris da i henhold til praksis beskrevet ovenfor.

Hvilke rettigheter har du?
Du som er registrert hos Klaravik AS har flere rettigheter du bør kjenne til. Du har rett til, kostnadsfritt, en gang i året, å få en skriftlig oversikt over hvilken informasjon som finnes registrert om deg. I noen tilfeller har du også rett til dataportabilitet av dine opplysninger. Du har også rett til å korrigere dine opplysninger hvis de er feilaktig eller ufullstendig. Du har rett til å bli glemt, men sletting av opplysningene kan ikke skje hvis det trengs for å fullføre tjenesten, eller om annen norsk eller europeisk lov, domstol, eller myndigheter sier noe annet. Du har rett til å inndra samtykket og/eller levere inn klage om behandlingen til Datatilsynet.

Hvem deler vi data med?
Vi kan dele data med underleverandører eller samarbeidspartnere. Disse partene har tilsvarende håndtering av personopplysninger i henhold til GDPR som oss.

COOKIES:
Vi samler også informasjon om de som besøker våre nettsider. Ved å hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler (cookies) i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre redusert brukeropplevelse. 

Hva registreres når du bruker nettsiden vår?

Vi bruker statistikkverktøyet Google Analytics på våre nettsider. Dataene som samles inn er basert på cookie- og IP-informasjon. Google Analytics setter en 1.partscookie hos alle besøkende på nettstedet. Google oppbevarer bruker- og hendelsesdata i 26 måneder. Denne perioden tilbakestilles ved ny aktivitet, f.eks. ved at brukeren besøker nettstedet på nytt. Dataene som lagres omfatter ikke User-ID.

Annen cookiedata

Nettsiden har sporingskode fra Facebook (Facebook piksel). Facebook-pikselen samler inn 5 typer data. Dette inkluderer IP-adresse, Facebooks egen cookie og hendelser som brukeren gjør (konverteringer).

Hvorfor samler vi inn cookies?
For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Via Google Analytics utarbeider vi anonym statistikk som hjelper oss å forstå hvordan hjemmesidene brukes. Eksempel på slik statistikk kan være informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra og på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt. 

Klaravik AS bruker informasjon fra Facebook piksel og Google Analytics til målretting og tilpassing av annonser. Vil du ikke motta personaliserte Facebook-annonser kan du melde deg av her.
Avmelding fra Google

  • PayEx Fakturaservice

    PayEx Fakturaservice




    Klaraviks partner for betalinger er PayEx. PayEx er en førende leverandør av betalingstjenester og fakturering i Sverige, Norge, Danmark og Finnland, og har mer enn 500 ansatte. PayEx håndterer mer enn 350 millioner betalinger pr. år, og ble grunnlagt på Godtland i 1972. Når du handler på Klaravik online auksjon, vil du motta en faktura fra PayEx når auksjonen er avsluttet.

    Les mere