Slik fungerer det.

Nr. 1 Opprett en konto

Når du ønsker å by på et objekt via auksjonen på Klaravik, registrerer du deg først som kjøper ved å opprette en konto. Her taster du inn dine kontaktopplysninger. Disse opplysningene er utelukkende til for å registrere ditt bud på en sikker måte. Vi gir ikke dine opplysninger til en tredjepart. Det er gratis å opprette en konto på Klaravik.

Vi sender deg en mail med dine login-opplysninger og bruk disse til å logge deg inn på klaravik.no. Når du er logget inn, har du adgang til ”Min konto” og her finner du oversikt over dine aktuelle bud og objekter du har kjøpt.

Nr. 2 Finn objekter og legg inn bud

Under fanen auksjoner, finner du alle objekter som det er auksjon på akkurat nå. Klikk på ett av objektene for å se flere detaljer, bilder og tilstandsopplysninger. Hvis du er interessert i å legge inn bud, må du være innlogget. Du må taste inn det beløp du ønsker å by, og klikk deretter på ”legg inn bud”. Du kan også se om budet du legger inn er inklusiv eller eksklusiv mva.

Det koster ikke noe å legge inn bud.

Nr. 3 Budgivning

Klaravik har en helt gjennomsiktig budgivning. Dette betyr at alle som besøker klaravik.no, kan se alle aktuelle bud. Alle registrerte budgivere kan by på objekter hele døgnet inntil auksjonen avsluttes. Det fremgår tydelig for hvert objekt når auksjonen avslutter. En auksjon avsluttes på angitt tidspunkt, om ingen har lagt inn et nytt bud innen 3 minutter. Hvis noen legger inn et nytt bud før auksjonen avslutter, forlenges auksjonen automatisk med tre minutter. Dette fortsetter om ingen legger inn nytt bud innen 3 minutter. Vi anbefaler ikke å vente med å legge inn bud til siste sekund, din pc og eller dataforbindelse kan forårsake et forsinket bud, og ditt bud blir således ikke registrert hos oss innen budfristen.

Nr. 4 Budgebyr

Ved hvert kjøp vil det bli pålagt et budgebyr. Hvor stort budgebyret er vises på hvert objekt. Det vil alltid være moms på budgebyret.

Nr. 5 Du er auksjonsvinner

Hvis du har det høyeste budet når auksjonen slutter har du vunnet auksjonen. Du vil da motta en email fra Klaravik som bekrefter dette. Som budgiver er du bundet av ditt bud. Dette gjelder også selv om ditt maksimumsbud ikke oppnår minsteprisen på objektet. Du mottar en faktura med pågjeldende beløp via email fra våres betalingspartner PayEx. Fakturaen vil normalt bli sendt deg på kvelden/natten etter den første virkedagen etter at auksjonen er avsluttet. Hvis du ikke har mottatt en faktura senest to dager etter auksjonsslutt, bes du sjekke ditt spam-filter. Kontakt eventuelt Klaraviks kundeservice.

En forutsetning for å være auksjonsvinner, er at ditt maksimumsbud har nådd minsteprisen på auksjonen, dette fremgår klart i forbindelse med budgivningen. Hvis du har det høyeste budet på auksjonen, men minsteprisen ikke er oppnådd, vil Klaravik kontakte deg. Minstepris brukes når selgers firma vil ha mulighet til å gi aksept for det høyeste bud.

Nr. 6 Når du skal hente ditt objekt

Når du har betalt fakturaen som er sendt deg via email, vil du motta opplysninger om hva du skal gjøre for å hente ditt objekt. Forvent at det tar 1-2 virkedager før du mottar din betalingsbekreftelse.

Det er viktig at du kontakter selger og eller Klaravik før du arrangerer avhenting av objektet. Hvis du ikke har gjort en avtale på forhånd, kan det være en sjanse for at du ikke får tilgang til ditt objekt når du kommer.

Nr. 7 Betaling

Alle betalinger skjer via faktura, og Klaravik skal ha mottatt din betaling før du kan hente ditt objekt.

Nr. 8 Frakt

De objekter du finner på Klaravik, selges på vegne av landets største byggefirmaer og kommuner. Klaravik har ikke noe lager selv, det vil si at dine objekter skal hentes hos selger.

Noen av Klaraviks kunder har mulighet til å hjelpe til ved henting av objekter, og andre har ingen mulighet til dette.

På hver auksjon vil det eventuelt finnes opplysninger om det er mulig å få hjelp med forsendelse, eller booking av transport for det aktuelle objekt.

Vi tilbyr deg trygge samarbeidspartnere i alle ledd.

Handle trygt og sikkert

Klaraviks partner for betalinger er PayEx. PayEx er en førende leverandør av betalingstjenester og fakturering i Sverige, Norge, Danmark og Finnland, og har mer enn 500 ansatte. PayEx håndterer mer enn 350 millioner betalinger pr. år, og ble grunnlagt på Godtland i 1972. Når du handler på Klaravik online auksjon, vil du motta en faktura fra PayEx når auksjonen er avsluttet.

Brage finans

I samarbeid med Brage Finans kan vi tilby leasing og finansiering. Ta kontakt på vår kundeservice 61 10 02 00 eller info@klaravik.no