Vanlige spørsmål og svar

Her finner du de vanligste spørsmålene vi får når det kommer til å legge bud, kjøpe eller selge på Klaravik. Savner du svar på noe er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice på info@klaravik.no eller på 61 100 200.

Kjøpe

Hvordan kjøper jeg?
Det er gratis å opprette en kjøperkonto på Klaravik. Klikk på knappen "opprett konto" og registrer deg. Når du har fått et kodeord på e-post, logger du inn som kjøper og kan deretter by på et eller flere objekter.
Koster det å handle på Klaravik?
Er du budvinner, tilkommer det et auksjonsgebyr. Det aktuelle auksjonsgebyret oppgis på hver enkelt auksjon når du er innlogget som kjøper.

Må jeg registrere meg som kunde før jeg kan by?
Ja, alle budgivere skal registrere sitt navn og kontaktoplysninger for å kunne by. Alle opplysninger blir behandlet fortrolig.
Hvem handler jeg med?
Norges største private virksomheter og kommuner bruker Klaravik for å selge sine brukte maskiner, biler og produkter. Du handler direkte med selger. Klaravik er auksjonsforretningen som sikrer både kjøper og selger gjennom å sørge for at salget blir riktig gjennomført. Visse selgere er anonyme under budgivningen, og andre viser sitt navn på annonsen.
Kan jeg reklamere over et produkt som jeg har kjøpt på Klaravik?
Som kjøper har du undersøkelsesplikt når du henter objektet. Såfremt objektet ikke oppfyller beskrivelsen ved avhentning, kan du heve eller reklamere på kjøpet.
Hvordan betaler jeg?
Når du har vunnet en auksjon, får du en faktura fra PayEx.
PayEx er et av Nordens største firmaer innenfor betalingsløsninger og anvendes av Klaravik for at dine betalinger skal være sikret. Når du har betalt fakturaen, får du en melding om at du kan hente produktet.
Kan jeg få finansiering på objektet som jeg har kjøpt?
Kontakt din bank og søk om leasing. Det er viktigt at du kontakter Klaravik, såfremt du får en finansieringsavtale, slik at vi kan skrive en faktura til din bank eller leasingselskap.
Kan jeg som privatperson kjøpe på Klaravik?
Ja, velg registrer deg som privatperson når du registrerer deg som kjøper.
Kan jeg trekke mitt bud på Klaravik?
Når du har lagt inn et bud på Klaravik ansees det som bindende. Du kan derfor ikke trekke ditt bud.
Hva gjør jeg hvis jeg har glemt mitt brukernavn eller passord?
Hvis du har glemt ditt passord, klikker du på "Glemt passord". Hvis du har glemt ditt brukernavn, sender du en e-post til: info@klaravik.no
Er det noen aldersgrense for å handle på Klaravik?
Du må være over 18 år for å handle på Klaravik.
Hva skjer hvis minstepris ikke oppnås?
Såfremt minstepris ikke oppnås, forbeholder selger seg retten til å godkjenne høyeste bud. I visse tilfeller skjer det en forhandling etter auksjonen, og kjøperen får beskjed innen 72 timer.
Hva er minstepris?
Minstepris er den laveste pris som selgere på Klaravik vil selge for. Hvis minsteprisen ikke oppnås, vil selger bli kontaktet for eventuelt å godkjenne høyeste bud. Klaravik tar ikke imot ordrer hvis minsteprisen vurderes til å være urealistisk, eller høyere enn markedsverdien på objektet.
Selges objektet inklusiv eller eksklusiv moms?
På hvert objekt står det om prisen er inklusiv eller eksklusiv moms.
Som virksomhet må du selv kontrollere om moms på det aktuelle objektet er avgiftsberettiget i din virksomhet. Moms tilkommer alltid på auksjonsgebyret.
Hva er autobud?
Autobud er det høyeste beløp (maksbud), som du er villig til å gi for et objekt. Du kan legge et autobud når du har logget inn som kjøper. Klaravik byr automatisk på dine vegne opp til det avtalte autobud, men kun hvis det er nødvendig. Det betyr at du får varen til lavest mulige pris, opp til ditt autobud. Ditt autobud er skjult for øvrige budgivere under auksjonen. De ser kun det aktuelt høyeste bud som er på objektet.
Har jeg mulighet til å besiktige objektet?
De fleste objekter på Klaravik selges uten visning. Du byr på varen baseret på den informsjonen og de bildene som finnes på auksjonen. På dyrere maskiner og biler har våres selgere anledning til å ha en visning. Bestill en visning på forhånd, så sikrer du deg at den blir avholdt.

Vi tilbyr deg trygge samarbeidspartnere i alle ledd.

Handle trygt og sikkert

Klaraviks partner for betalinger er PayEx. PayEx er en førende leverandør av betalingstjenester og fakturering i Sverige, Norge, Danmark og Finnland, og har mer enn 500 ansatte. PayEx håndterer mer enn 350 millioner betalinger pr. år, og ble grunnlagt på Godtland i 1972. Når du handler på Klaravik online auksjon, vil du motta en faktura fra PayEx når auksjonen er avsluttet.

Brage finans

I samarbeid med Brage Finans kan vi tilby leasing og finansiering. Ta kontakt på vår kundeservice 61 10 02 00 eller info@klaravik.no
 • PayEx Fakturaservice

  PayEx Fakturaservice
  Klaraviks partner for betalinger er PayEx. PayEx er en førende leverandør av betalingstjenester og fakturering i Sverige, Norge, Danmark og Finnland, og har mer enn 500 ansatte. PayEx håndterer mer enn 350 millioner betalinger pr. år, og ble grunnlagt på Godtland i 1972. Når du handler på Klaravik online auksjon, vil du motta en faktura fra PayEx når auksjonen er avsluttet.

  Les mere

 • Brage Finans

  Brage Finans
  I samarbeid med Brage Finans kan vi tilby leasing og finansiering. Ta kontakt på vår kundeservice 61 10 02 00 eller info@klaravik.no